2.Korinther 6 | Новий Переклад Українською

2.Korinther 6 | Новий Переклад Українською
1 Таким чином, співпрацюючи з Ним, ми закликаємо вас не приймати марно Божої благодаті. 2 Адже Він каже: «У час сприятливий Я почув тебе і в день спасіння допоміг тобі». Ось зараз – час сприятливий, зараз – день спасіння.

Труднощі Павла

3 Ми нікому й ні в чому не даємо підстав для спотикання, щоб нашого служіння не зневажали. 4 Натомість в усьому ми рекомендуємо себе як Божих служителів: у великому терпінні, у скорботах, у горі, у труднощах, 5 у побиттях, у в’язницях, у заворушеннях, у важкій праці, у недосипанні, у постах, 6 у чистоті, у пізнанні, у довготерпінні, у доброті, у Святому Дусі, у нелицемірній любові, 7 у Слові істини, у силі Бога; через зброю праведності в правій та лівій руці, 8 через славу та ганьбу, наклеп та добрі відгуки. Нас вважають тими, хто вводить в оману, а ми правдиві; 9 тими, кого не знають, а нас упізнають; тими, що вмирають, а ми ось живемо; тими, що покарані, а ми не страчені; 10 тими, що засмучені, а ми завжди радіємо; бідними, а ми ж багатьох збагачуємо; тими, хто нічого не має, а ми маємо все! 11 Коринфяни! Ми відкрили свої уста, щоб говорити до вас, і наші серця відкриті. 12 Ми не стримуємо наших почуттів до вас, а ви стримуєте свої почуття до нас. 13 Тож звертаюся до вас, як до дітей: розкрийте й ви ваші серця!

Попередження щодо ідолопоклонства

14 Не впрягайтеся з невірними в одне ярмо. Бо що спільного між праведністю й беззаконням? Або що спільного між світлом і темрявою? 15 Яка згода може бути між Христом і Веліяром*? Або яка частка вірного з невірним? 16 Яка згода може бути між Божим Храмом та ідолами? Адже ми – храм Бога Живого, як Бог і сказав: «Оселюся в них і ходитиму посеред них, Я буду їхнім Богом, а вони – Моїм народом!» 17 Тому«Вийдіть з-поміж них і відділіться, – говорить Господь. – Не торкайтеся нечистого, і Я прийму вас». 18 А також: «Я буду вашим Отцем, а ви Мені будете синами й дочками, – каже Господь Вседержитель».